Programmeren op school

De Programmeerclub geeft leerlingen
een voorsprong!

Programmeren op school
Digitale vaardigheden ontwikkelen

In de online wereld van nu zijn digitale vaardigheden en kennis van technologie van groot belang voor kinderen. De rol van scholen in het leren omgaan met technologie en ICT onderwijs wordt steeds belangrijker. Daar komt bij dat programmeren het logisch en creatief denken stimuleert, waardoor het leerlingen ook helpt bij verschillende schoolvakken. Door te leren programmeren op school geef je kinderen een enorme voorsprong.

De kennis die leerlingen opdoen tijdens de de cursussen van de Programmeerclub komt van pas bij alle vakken. Na een cursus digitaal design kunnen leerlingen prachtig werkstukken vormgeven. Het geven van een spreekbeurt is nog nooit zo interactief geweest door een zelfgemaakte animaties te laten zien. Of denk aan een leerling die een toffe game creëert als alternatieve vorm voor het doen van een opdracht. De mogelijkheden om de opgedane kennis in het onderwijs te integreren zijn eindeloos.

Onze lesprogramma's zijn project gedreven

Games bouwen

Tijdens de cursussen is het de bedoeling om leerlingen iets concreets te laten maken, bijvoorbeeld een game, app of website. De Programmeerclub helpt scholen bij het aanbieden van een lesprogramma, om op een leuke manier digitale vaardigheden te ontwikkelen.

Programmeerlessen

De kracht van de Programmeerclub zit in onderwijs op afstand; ons platform is geschikt om leerlingen op afstand les te geven. Dat betekent dat leerlingen achter de computer of laptop online les krijgen van een van onze enthousiaste instructeurs. De instructeur geeft door middel van een webinar programma instructies en deelt zijn scherm. Tegelijkertijd kijken leerlingen mee en kunnen zij vragen stellen via de chat. De leerkracht van de klas is aanwezig om de orde te bewaren, maar heeft er verder geen omkijken naar. 

Kies een tijdstip dat bij jouw klas past!

online cursus

Alle cursussen bestaan uit 5 lessen van een uur. Scholen kiezen een vast tijdstip in de week waarop een klas de les van de Programmeerclub volgt. De school zorgt voor 1 computer met browser en geluid voor elke 2 kinderen, bij een klas van maximaal 32 kinderen. De Programmeerclub zorgt voor de rest; de digitale oefenomgeving, het lesprogramma en natuurlijk de instructeur op afstand.


online cursus

Om in tweetallen de lessen te kunnen volgen zijn oordopjes en splitters nodig. In overleg kunnen er oordopjes en splitters tegen een vergoeding opgestuurd worden. Na afloop van de cursus krijgen alle leerlingen een Programmeerclub diploma. De school krijgt deze per mail toegestuurd om deze te printen. Hiervoor moet wij op tijd over een namenlijst beschikken. 


De cursussen van de Programmeerclub zijn geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school.
Cursuskosten vanaf €25,50 per leerling (inclusief BTW).


​Aantal leerlingen

150+ leerlingen

100-150 leerlingen

50-100 leerlingen

20-50 leerlingen

Prijzen per cursus per leerling

€25,50 inclusief BTW

€29,50 inclusief BTW

€33,50 inclusief BTW

€36,50 inclusief BTW

Download nu het overzicht met de 15 beste apps voor schoolgaande kinderen!

x