Introductieles
Leer gratis programmeren

Voor het schooljaar 2017-2018 bieden we alle basisscholen in Nederland en België gratis een introductieles Games & Programmeren aan! De Programmeerclub heeft als missie om het komende schooljaar maar liefst 100.000 kinderen aan het programmeren te krijgen!

De gratis introductieles wordt online live gegeven door een enthousiaste instructeur van de Programmeerclub. De school zorgt voor computers met internet, geluid en een koptelefoon, wij zorgen voor de rest. Tijdens de introductieles zien leerlingen op het scherm wat de instructeur doet en horen ze zijn of haar uitleg. Vervolgens doen kinderen zelf mee in de digitale oefenomgeving. Per chat kunnen leerlingen vragen stellen die door de instructeur worden beantwoord. 

De inschrijving voor een introductieles in 2017 is gesloten. Het is momenteel niet mogelijk om je in te schrijven voor de gratis introductieles omdat alle geplande introductielessen voor 2017 vol zijn. Bij interesse in één van onze cursussen wordt de introductieles wel aangeboden. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Programmeerclub

Wat leren kinderen tijdens de introductieles?

- Wat programmeren is.
- Hoe je kunt communiceren met computers.
- Wat een script is.
- Introductie Scratch oefenomgeving (visueel programmeren).
- Kennismaken met de Scratch bouwstenen.
- Basisfuncties: beweging, geluid, start, user interaction.
- Wat sprites zijn en hoe je ze maakt.

De introductieles is gèèn theorieles, maar biedt leerlingen vooral de gelegenheid om zelf praktisch aan de slag te gaan. Telkens wordt door de instructeur iets uitgelegd en voorgedaan waarna de leerlingen hier zelf mee kunnen oefenen. Na afronding van de introductieles hebben kinderen een idee wat programmeren is, hoe je met computers kunt communiceren en hebben ze een goede indruk van de Scratch programmeeromgeving. Bovendien zien kinderen hoe leuk programmeren kan zijn en hoe je met behulp van programmeren je eigen games kunt maken!

Voor wie?

De introductieles is bedoeld voor de hoogste drie groepen van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het middelbaar onderwijs. De introductieles is gericht op de gemiddelde leerling; je hoeft dus absoluut niet bovengemiddeld begaafd te zijn om met plezier de introductieles te volgen!

Schrijf je school in!

Laat hieronder de gegevens van de school achter en kies zelf een geschikte datum waarop de introductieles gegeven kan worden! Na het invullen van onderstaand formulier ontvang je per mail een bevestiging van inschrijving en instructies ter voorbereiding van de introductieles. Voeg alvast shai@programmeerclub.com en info@programmeerclub.com toe aan je adressenbestand, of houd je spam in de gaten! Op de dagen in het overzicht is het nog altijd mogelijk om een introductieles te volgen. Je ontvangt geen bevestiging van je gemaakte keuze, noteer altijd de gekozen datum/data voor de eigen administratie.