Cursusinhoud

Het aanbod van de Programmeerclub op school

Voor veel scholen en leerkrachten is programmeeronderwijs nieuw. Daar is het aanbod van de Programmeerclub op aangepast. Speciaal voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school bieden wij 3 cursussen. Hieronder staat in het kort meer informatie over de cursussen; Games & Programmeren, Websites bouwen en Digitaal vormgeven.  

Waarom programmeren?

Lang niet iedereen wordt programmeur, dus niet iedereen hoeft echt te leren programmeren. In onze digitale wereld is het echter zeer belangrijk om te begrijpen hoe computers werken en hoe je het beste gebruik kunt maken van digitale systemen. Door programmeren scherpen kinderen hun oplossingsgericht vermogen. Ze leren het denkproces waarmee problemen en hun oplossingen zo worden geformuleerd dat ze kunnen worden gepresenteerd in een vorm die effectief kan worden uitgevoerd door een computer. Computional thinking wordt dat genoemd. De nadruk ligt bij de cursussen van de Programmeerclub op het ontwikkelen van algemene probleemoplossende vaardigheden en kritisch en logisch denken.

Games & Programmeren

Tijdens deze cursus leren leerlingen de basis van programmeren en zullen zij hun eerste game maken.

Deze cursus is de opstap naar echt programmeren en professioneel games maken.

Deze cursus is gericht op leren programmeren en zelf games bouwen. Afhankelijk van het niveau en het leertempo van de leerlingen, maken we gebruik van Scratch. 

Websites bouwen

Tijdens deze cursus leren leerlingen hoe ze een eigen website maken door middel van WordPress.

Tijdens de cursus Websites bouwen leren leerlingen alle ins en outs van WordPress. Na de cursus beheersen zij de basiskennis van het opzetten, configureren en beheren van WordPress Websites. 

Digitaal vormgeven

Tijdens deze cursus leren leerlingen de basis van vormgeven.

Deze cursus is gericht op design en communicatie. In de cursus leren ze niet programmeren, wel leren ze een aantal programma's te gebruiken waarmee je zonder zelf verslagen, animaties en andere dingen kunt vormgeven. Bovendien staat communicatie centraal in deze cursus. 

Lees verder in de scholenfolder!

De mogelijkheden om de opgedane kennis in het onderwijs te integreren zijn eindeloos. Lees verder over de cursussen van de Programmeerclub in de scholenfolder.