FAQ - Veel gestelde vragen

De Programmeerclub is opgericht door Naf en Miriam omdat zij het belangrijk vinden dat kinderen minder consumeren en meer creëren. Ze zagen hoeveel tijd hun eigen kinderen en vriendjes verspilden achter een schermpje en gingen op zoek naar alternatieven. Deze praktijkkennis en de jarenlange ervaring met ondernemen, onderwijs en de internetwereld is nu gebundeld in de Programmeerclub. Bij de Programmeerclub kiezen kinderen, tieners of volwassenen een cursus en komen zij wekelijks online bij elkaar onder begeleiding van een instructeur. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de Programmeerclub. 

Lidmaatschap Programmeerclub

Welke cursussen biedt de Programmeerclub aan?

Op dit moment biedt de Programmeerclub 3 verschillende cursussen aan, op kind, tiener en volwassenen niveau. 
Meer informatie over de cursussen vind je hier

Moet mijn kind/tiener al technisch handig zijn om aan een cursus te beginnen?

Nee, de Programmeerclub biedt cursussen op elk niveau. De instructeurs passen zich aan aan het niveau van het team en de teamleden. Je zult verbaasd staan van wat jij allemaal kunt!

Hoe zorg je voor een goede en veilige leeromgeving voor mijn kind?

De instructeurs zijn door de Programmeerclub intern opgeleid en hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) ingediend. Hieruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van de instructeurs geen bezwaar vormt voor het vervullen van hun functie binnen de Programmeerclub. Daarnaast worden de digitale leeromgeving, de online community en de wekelijkse bijeenkomsten door ons gemonitord. Dit om een veilige leeromgeving te creëren voor alle cursisten.

Op welke leeftijd kan mijn kind beginnen met een cursus van de Programmeerclub?

Vanaf 7 jaar kunnen kinderen de cursussen van de Programmeerclub volgen. De teams worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau en onze instructeurs leggen alles uit op een begrijpelijke manier, aangepast aan de leeftijdsgroep. Je zult verbaasd zijn tot wat zelfs jonge kinderen in staat zijn te doen!

Hoeveel tijd is mijn kind kwijt aan de opdrachten buiten de cursusbijeenkomst?

Leden besteden minimaal een half uur aan de opdrachten buiten de cursusbijeenkomst. Er is altijd ruimte om verder te werken voor kinderen die het leuk vinden om er meer tijd in te steken. Ook worden er regelmatig (online) challanges en wedstrijden georganiseerd waar leden aan mee kunnen doen.

Lidmaatschap

Hoe betaal ik een cursus van de Programmeerclub?

De kosten voor de cursus zijn afhankelijk van de cursus duur. Ga naar "het cursusoverzicht" en klik op "meer info" en "schrijf je in". Je bent dan in de webshop van de Programmeerclub en kunt hier de cursus afrekenen. 

Wat zijn de voordelen van het volgen  van een cursus bij de Programmeerclub?

De Programmeerclub geeft kinderen een voorsprong. De Programmeerclub wil kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, structuur, ruimtelijk inzicht, creatief en logisch nadenken en het probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.

Hoe geeft de Programmeerclub mijn kind/tiener een voorsprong?

De cursussen bestaan voor een groot deel uit het spelen van toffe games en het oplossen van prikkelende puzzels. Op deze manier wordt er op een speelse manier geleerd hoe programmeren werkt. Computers en techniek spelen immers een centrale rol in ons leven. Als jij kunt programmeren heb je straks een grotere kans op een goede baan met een mooi salaris. Niet alleen als programmeur, maar in bijna alle beroepen geeft kennis van computers en programmeren je een groot voordeel.

Wanneer kan een deelnemer starten met een cursus?

De cursussen hebben een vaste start- en eindtijd, kijk voor meer informatie over de mogelijkheden om in te stromen bij de betreffende cursus. 

Hoe werkt het lesgeven? Hoe komt het cursusteam bij elkaar?

De bijeenkomsten van de cursusteam vinden wekelijks online plaats daarvoor wordt gebruik gemaakt van een webinar programma. Dit programma is een gratis omgeving voor cursisten. Het webinar programma maakt het mogelijk voor instructeurs om de les te geven en hun scherm te delen. Tegelijkertijd kunnen cursisten vragen stellen door gebruik te maken van de chat functie. De instructeur beantwoord zoveel mogelijk de vragen tijdens de les, maar er is ook altijd een moderator online om vragen te beantwoorden. 

Hoe groot is een team?

De cursusteams bestaan uit 10 tot maximaal 20 leden. De groepjes worden ingedeeld op leeftijd en niveau.

Overig

Wat is programmeren?

Programmeren is het schrijven van een computerprogramma, een concrete reeks instructies die een computer dan uitvoert.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat moet ik doen?

Neem contact met ons op. 

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?

Als je vraag er niet tussen staat, stuur dan gerust een e-mailtje naar info@programmeerclub.com. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 zijn wij bereikbaar en zullen wij zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag!